Tweeduizendvijftien

On januari 1, 2016

Tweeduizendvijftien

Tweedeuizendvijftien, wat was je mooi! Er is zo gigantisch veel gebeurd in dit jaar op positief vlak, dat ik het echt niet meer snel zal gaan vergeten! Niet alleen heb ik mijn eerste kortfilm gemaakt welke zelfs bij Adobe in de prijs is gevallen, maar heb ik ook mijn diploma als audiovisueel vormgever behaald en ben ik gevraagd om mee te helpen aan een speelfilm!

TheFellowShip_102

Het jaar is letterlijk begonnen met het produceren van mijn eerste kortfilm. Na een half jaar ervoor het papierwerk gedaan te hebben, was ik in januari druk in de weer met het regelen van de juiste apparatuur, locaties en crew voor de film. Productie is om eerlijk te zijn niet helemaal mijn ding, maar achteraf vond ik het fantastisch om iedereen mee te krijgen met mijn pitch voor Metatron_ en heb ik veel sponsors weten te regelen!

Na 4 draaidagen stond alles op band en kon ik beginnen met het creëren van wat toen mijn beste werk moest worden. Met deze film wilde ik laten zien wat ik in huis had op camera technisch gebied, montage als ook vormgeving en productie. Toen deze film bijna klaar was kreeg ik de tip van mijn docent filmgeschiedenis om het project op te sturen naar een contest van Adobe. Zo gezegd zo gedaan en ben ik hierbij tot twee keer toe in de prijzen gevallen met Metatron_! Zo heb ik de hoofdprijs van de wekelijkse contest gewonnen en de eerste prijs over de gehele competitie! Daarnaast de film ook nog eens genomineerd voor de beste film van de afdeling Audiovisueel op het ROC Technovium te Nijmegen.

Logo1-1100x600

Mede door het onverwachte succes van Metatron_ ben ik terecht gekomen bij de productie van een echte speelfilm, The Fellowship. Hier vroeg de neef van een goede vriend of ik interesse had om mee te werken aan een film welke uit eindelijk meerdere keren in een bioscoop zou draaien. Lichtelijk ongelofelijk accepteerde ik deze vraag en zijn we tot op de dag van vandaag (een half jaar later) nog steeds druk in de opnames voor deze parodie op Lord of the Rings en Maleficent!

Mede door Metatron_ en het werken aan The Fellowship merkte ik dat er steeds meer vraag kwam naar camerawerk en fotografie. Het was medio 2015 dan eindelijk tijd om te doen waar ik al jaren van droomde, het starten van een eigen filmbedrijf. Na veel navraag een freelancers en zzp’ers uit de buurt heb ik in oktober dan eindelijk de stap gemaakt om MarckVision op te richten. Een naam die ik al sinds mijn 13e gebruik voor mijn video, foto en vormgeving.

Venloop21

Naast deze grotere projecten heb ik dit jaar ook stage gelopen. Ik zat in mijn examenjaar dus wilde het groter aanpakken dan voorheen. Ik besloot om mijn eindstage te gaan lopen bij prijswinnend omroep, Omroep Venlo! Hier ben ik door miscommunicatie voornamelijk ingezet als vormgever voor alle reclame spots op de zender en mocht ik zo nu en dan assisteren bij het varia programma ‘Smaak van Limburg’. Hoewel ik hier niet echt heb kunnen doen wat mijn ware passie is, heb ik wel veel geleerd bij Omroep Venlo. Zo heb ik voor de opnameklussen die ik kreeg veel moeten kijken naar mijn eigen werk en heb ik uitermate veel de term ‘kill your darlings’ moeten toepassen. Een korter resultaat levert altijd je beste werk op!

Daarnaast ben ik dit jaar ook weer veel bezig geweest met de PlayStation nieuws website, PSX-Sense.nl. Na het behalen van mij diploma en het starten als zzp’er, ben ik ingezet als eindredacteur van de videoredactie op de site. Dit houd in dat ik waar ik kan de videoitems op mij neem, en waar ik niet kan aangeef wat ik van men verwacht. Hier voorzie ik elk item ook van een eindmontage. Natuurlijk ben ik ook dit jaar weer met de jongens meegereisd naar Keulen om de Gamescom te voorzien van een puik verslag. Hier heb ik gekozen om alles meer te regisseren dan voorheen om een wat rustiger resultaat te krijgen. Zoals gewoonlijk mag het resultaat er wezen, maar worden er in 2016 toch andere keuzes doorgevoerd.

Al om al was 2015 een druk, maar vooral te gek jaar met veel ontzettend leuke opdrachten! Nog leuker is dat 2016 meer dan voorheen in zich gaat hebben qua opdrachten en liggen er al een aantal hele mooie, grote opdrachten op de plank om dit jaar rustig te produceren.

IMG_0070

  • By marckvision  0 Comments   

    0 Comments

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *