Werken aan een bioscoop film

On december 22, 2015

Werken aan een bioscoop film

Het was nog vroeg in het jaar toen ik het bericht kreeg. Mijn eerste kortfilm Metatron_ was net in de prijzen gevallen bij Adobe en ik had mijn eerste weken van mijn afstudeerstage bij Omroep Venlo er op zitten. Alles liep op rolletjes en ik had niets te klagen. Toen op een avond kreeg ik ineens dat ene berichtje. Het was van een goede vriendin die heel leuk nieuws voor mij had. Als ik tenminste geïnteresseerd was.

De neef van haar vriend was namelijk opzoek naar mensen die deel wilde uitmaken van zijn crew voor een feature film. Een film met het doel om in de bioscoop te verschijnen in 2016. Dit was een aanbod wat ik natuurlijk kon afslaan en besloot ik hier met 300 procent enthousiasme aan mee te werken. Niet alleen kreeg ik te maken met de grote jongens qua camera’s, maar kon ik ook contacten maken met mensen uit het vak.

IMG_0317

Helaas kon ik door een ander project niet aanwezig zijn op de eerste draaidag van de film. Vrij kort daarna was al de tweede draaidag en hier kon ik wel bij zijn. Op een mooie zonnige zomer dag moest ik al vroeg uit de veren. De locaties voor The Fellowship zijn namelijk verspreid over heel het land. Eenmaal bijna aangekomen op de set was ik erg zenuwachtig. Ik kon op de vriend van deze vriendin na werkelijk niemand en het was een vrij grote crew. Toen ik aan kwam lopen met al mijn apparatuur kreeg ik tot mijn verbazing gelijk een camera op mijn schouder en werd mij gevraagd of ik direct kon beginnen met draaien.

Het leuke van deze film is zoals ik hierboven al vertelde, dat de film letterlijk door heel Nederland wordt opgenomen. Hierdoor krijg je werkelijk de mooiste taferelen van de natuur te zien. Op een late dag in november was er een draaidag in een natuurgebied bij Noordwijk aan Zee. Ik had nog nooit zoiets moois in mijn leven gezien. De zon was net opgestegen de dauw uit de duinen zorgde voor werkelijk en prachtig beeld. Voorlopig zitten het meeste werk er op en zijn de editors druk bezig met de montage en kijk ik vol smacht uit naar de nieuwe draaidagen in 2016.

zandvoort

  • By marckvision  0 Comments   4

    0 Comments

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *